Díky rebarboře má příjemnou kyselou chuť.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 2 hrnky špaldová mouka
- 2 lžíce třtinový cukr
- 3 velké stonky rebarbora
- 50 g rozpuštěné máslo
- 150 g bílý jogurt Hollandia
- 2 vejce
- kypřící prášek
- 300 ml mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rebarboru nejprve oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty dáme do mísy, zasypeme je třtinovým cukrem, promícháme a necháme je odstát.
-
Vejce vyšleháme v míse s třtinovým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, hrnek mléka, mouku s kypřícím práškem a bílým jogurtem. Těsto pořádně promícháme, podle potřeby případně dolijeme ještě trochu mléka tak, aby bylo těsto tekuté.
-
Těsto vylijeme do hlubšího pekáčku vyloženého pečícím papírem. Z mísy s rebarborou slijeme vodu a kousky rebarbory koláč poklademe. Pečeme při 175 °C asi 35-45 minut.