Reklama
Špaldové sušenky  s želé
Fotogalerie:

Špaldové sušenky s želé

Marta Spáčilová

Lahovice
Sušenky s jahodou připravuji na každé posezení s přáteli. Dětem chutnají jen tak, my dospělí si k nim dáme kávičku. Vyzkoušej je taky, jistě si je oblíbíš jako my.
Marta Spáčilová, Lahovice

Ingredience

  • 150 g mouka špaldová
  • 50 g ořechy mleté
  • 50 g vločky ovesné
  • 250 g cukr hnědý
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžička soda
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky sůl
  • 3 lžíce mléko
  • 2 vejce
  • 225 g máslo
  • 1 balení želatina
  • 10 jahody

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdřív si dáme předehřát troubu na 180 °C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience: celozrnnou špaldovou mouku, oříšky, mleté ovesné vločky, cukr, vanilkový cukr, jedlou sodu, skořici, a sůl.
  2. krok2 Do druhé mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, rozpuštěné, ale prochladlé máslo a prošleháme. Sypké ingredience z první mísy postupně začneme přidávat po menších částech k našlehaným vajíčkům, následně těsto důkladně propracujeme.
  3. Za pomoci čajové lžičky tvarujeme z těsta malé kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Špaldové koláčky pečeme v předehřáté troubě asi 9–12 minut do zlatova.
  5. Upečené koláčky polijeme červeným želé připraveným podle návodu na obalu a nakonec ozdobíme plátkem čerstvé jahody.

    5. Upečené koláčky polijeme červeným želé připraveným podle návodu na obalu a nakonec ozdobíme plátkem čerstvé jahody.

    TIP: Mezi jednotlivými kuličkami těsta necháváme na pečícím plechu větší mezery, protože hmota se při pečení roztéká. Jinak by mohla vzniknout jedna velká placka. Kuličky tvoříme spíše menší, aby sušenky byly zhruba velké jako jedno sousto.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu