Reklama
Reklama
Špaldové sušenky  s želé
Fotogalerie:

Špaldové sušenky s želé

Marta Spáčilová

Lahovice
Sušenky s jahodou připravuji na každé posezení s přáteli. Dětem chutnají jen tak, my dospělí si k nim dáme kávičku. Vyzkoušej je taky, jistě si je oblíbíš jako my.
Marta Spáčilová, Lahovice

Ingredience

  • 150 g mouka špaldová
  • 50 g ořechy mleté
  • 50 g vločky ovesné
  • 250 g cukr hnědý
  • 1 cukr vanilkový
  • 1 lžička soda
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky sůl
  • 3 lžíce mléko
  • 2 vejce
  • 225 g máslo
  • 1 balení želatina
  • 10 jahody

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdřív si dáme předehřát troubu na 180 °C. V jedné míse spolu smíchejte všechny suché ingredience: celozrnnou špaldovou mouku, oříšky, mleté ovesné vločky, cukr, vanilkový cukr, jedlou sodu, skořici, a sůl.
  2. krok2 Do druhé mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, rozpuštěné, ale prochladlé máslo a prošleháme. Sypké ingredience z první mísy postupně začneme přidávat po menších částech k našlehaným vajíčkům, následně těsto důkladně propracujeme.
  3. Za pomoci čajové lžičky tvarujeme z těsta malé kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Špaldové koláčky pečeme v předehřáté troubě asi 9–12 minut do zlatova.
  5. Upečené koláčky polijeme červeným želé připraveným podle návodu na obalu a nakonec ozdobíme plátkem čerstvé jahody.

    5. Upečené koláčky polijeme červeným želé připraveným podle návodu na obalu a nakonec ozdobíme plátkem čerstvé jahody.

    TIP: Mezi jednotlivými kuličkami těsta necháváme na pečícím plechu větší mezery, protože hmota se při pečení roztéká. Jinak by mohla vzniknout jedna velká placka. Kuličky tvoříme spíše menší, aby sušenky byly zhruba velké jako jedno sousto.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců
Sladký život /26.03.19
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Ivana Cieslarová, Ostrava

Sladký život /24.03.19
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty

Sladký život /24.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Makový závin

Makový závin

Podle receptu

Ilony Vrtilové z České Lípy

Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama