Reklama
Špaldové mrkvové košíčky
Fotogalerie:

Špaldové mrkvové košíčky

Renáta Pešáková

Praha
Špaldová mouka se dnes dá už běžně koupit nejen v prodejnách se zdravou výživou. Je velmi lehce stravitelná.
Renáta Pešáková, Praha

Ingredience

  • 100 g mouka špaldová
  • 200 g mrkev najemno strouhaná
  • 50 g cukr hnědý
  • 2 vejce
  • 1/4 prášek do pečiva
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce rum
  • 1 lžíce citronová kůra nastrouhaná
  • 100 g ořechy nasekané najemno

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mrkev nastrouháme najemno. Šťávu, kterou pustí, nevyléváme. Vejce s cukrem vyšleháme ručním ponorným šlehačem do pěny (asi 4 až 5 minut) a lehce do ní vmícháme mrkev.
  2. krok2 Mleté ořechy promícháme s citronovou kůrou, skořicí a rumem. Vmícháme do hmoty. Přes sítko přidáváme směs mouky s kypřicím práškem a solí. Vlažné mléko přidáme do směsi a promícháme.
  3. krok3 Těsto nandáme do papírových košíčků vyrovnaných na plechu. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut. Přibližně v polovině výkon trouby zvýšíme.
  4. Po upečení necháme vychladnout, podáváme k čaji a kávě.

    TIP: Mrkvové košíčky můžeme před podáváním lehce posypat moučkovým cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu