Reklama
Soudky s karamelovým krémem
Fotogalerie:

Soudky s karamelovým krémem

Pavla Totušková

Praha
Hodně sportuji, proto si mohu dovolit pochutnávat si během Vánoc na různých sladkostech.
Pavla Totušková, Praha

Ingredience

  • Soudky
  • 1 těsto listové
  • 1 vejce
  • na vyválení mouka hladká
  • Krém
  • 2 Pudink karamelový
  • 750 ml mléko
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 250 ml máslo
  • 200 g cukr moučkový
  • 100 g piškoty
  • Ozdoba
  • 1 balení čokoládové vločky
  • dle potřeby ořechy liskové

Doba přípravy

Počet porcí

70

Orientační cena

135 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto důkladně vyválíme na pomoučeném vále na co nejtenčí plát. Rádýlkem pak plát nakrájíme na obdélníčky o rozměrech zhruba 2,5 x 10  cm.
  2. krok2 Jednotlivé proužky natočíme přes sebe na plechové trubičky, na kterých se pečou kremrole. Konec pořádně prsty přimáčkneme a těsto po celém obvodu potřeme rozšlehaným vajíčkem – jinak by se nám při pečení listové soudečky rozpadaly.
    Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–15 minut. Vychladlé kroužky potom opatrně sejmeme z trubiček.
  3. krok3 Podle návodu uvaříme karamelový pudink, který za občasného míchání necháme zchladnout. Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a do vzniklého krému po lžících zašleháme pudink. 5. Na dětské piškoty nastříkáme karamelový krém, na něj posadíme soudek a  naplníme ho krémem. Nahoře cukroví zdobíme tmavým čokoládovým sypáním a doprostřed umístíme lískový oříšek.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi
Sladký život /22.09.18
Voňavý jablečný koláč

Voňavý jablečný koláč

Jitka Pavlíková, Strakonice

Sladký život /20.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí méďa Brumík

Domácí méďa Brumík

Levnější než kupované

Gabriela Jílková, Polička


Sladký život /21.08.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Markéta Kvítková, Roudnice nad Labem

Sladký život /21.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama