Reklama
Soudky s karamelovým krémem
Fotogalerie:

Soudky s karamelovým krémem

Pavla Totušková

Praha
Hodně sportuji, proto si mohu dovolit pochutnávat si během Vánoc na různých sladkostech.
Pavla Totušková, Praha

Ingredience

  • Soudky
  • 1 těsto listové
  • 1 vejce
  • na vyválení mouka hladká
  • Krém
  • 2 Pudink karamelový
  • 750 ml mléko
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 250 ml máslo
  • 200 g cukr moučkový
  • 100 g piškoty
  • Ozdoba
  • 1 balení čokoládové vločky
  • dle potřeby ořechy liskové

Doba přípravy

Počet porcí

70

Orientační cena

135 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Listové těsto důkladně vyválíme na pomoučeném vále na co nejtenčí plát. Rádýlkem pak plát nakrájíme na obdélníčky o rozměrech zhruba 2,5 x 10  cm.
  2. krok2 Jednotlivé proužky natočíme přes sebe na plechové trubičky, na kterých se pečou kremrole. Konec pořádně prsty přimáčkneme a těsto po celém obvodu potřeme rozšlehaným vajíčkem – jinak by se nám při pečení listové soudečky rozpadaly.
    Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–15 minut. Vychladlé kroužky potom opatrně sejmeme z trubiček.
  3. krok3 Podle návodu uvaříme karamelový pudink, který za občasného míchání necháme zchladnout. Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a do vzniklého krému po lžících zašleháme pudink. 5. Na dětské piškoty nastříkáme karamelový krém, na něj posadíme soudek a  naplníme ho krémem. Nahoře cukroví zdobíme tmavým čokoládovým sypáním a doprostřed umístíme lískový oříšek.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu