Ingredience
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 hrnek mouka polohrubá
- 1 hrnek mouka hladká
- 1/2 hrnku olej
- 2 vejce
- 1 smetana
- 1 cukr vanilkový
- 1 prášek do pečiva
- dle potřeby olej na vymazání formy
- dle potřeby mouka na vysypání formy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny ingredience dáme do mísy a pořádně promícháme. Pokud se nám zdá těsto tuhé, přidáme ještě dle potřeby mléko.
-
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy zajíce (nebo jakékoli jiné). Pe-čeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 °C asi 45 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme píchnutím špejle (těsto se na ni nelepí).
-
Po vyklopení můžeme zajíčka podle fantazie ozdobit nebo ho jen pocukrujeme.