Reklama
Smetanový dort
Fotogalerie:

Smetanový dort

Dagmar Blahová
Dagmar Blahová
Tišnov

Lehký nadýchaný dortík pro slavnostní příležitost i všední den.

Dagmar Blahová, Tišnov

Ingredience

  • 4 vejce
  • 100 g polohrubá mouka
  • 140 g cukr moučka
  • 1 kypřící prášek
  • 4-5 lžic horká voda
  • 750 ml smetana ke šlehání
  • 2 balení pomazánkové máslo
  • 2 lžíce cukr moučka
  • 200 g čokoláda na vaření
  • 30-40 ks dětské piškoty

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme 4 žloutky a 140 g cukru a vyšleháme do pěny. Přidáme horkou vodu. Nakonec  postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ručně vmícháme do těsta. Těsto nalejeme do dortové formy o průměru 24 cm a upečeme.
  2. Do mísy dejte obě pomazánková másla, přidejte dvě smetany ke šlehání  a ušlehejte do hustého krému. Nikdy nešlehejte šlehačku předem. Ke konci šlehání přidejte 2 lžíce moučkového cukru a hotový krém dejte do ledničky.
  3.  Vychladlý korpus vyklopíme a podélně rozřízneme na 2 díly. Spodní díl vložíme zpět do formy a potřeme asi ¾ krému. Po obvodu dortu zapícháme piškoty. Pár piškotů můžeme zapíchnout i do středu krému, tak jak vidíte na obrázku, piškoty nasáknou vlhkost z krému a zpevní ho. Nemusíte se bát, krém je opravdu pevný a nevytéká.
  4. Nakonec přidáme zbytek krému a přiklopíme druhý díl korpusu. Zatížíme a necháme do druhého dne v ledničce. Druhý den dort ozdobíme. Já potírám boky i vrch dortu ušlehanou šlehačkou a ozdobím strouhanou čokoládou. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu