Ingredience
- 1/2 lžičky skořice
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 kg jablka
- 1 žloutek
- 1 vejce
- cukr moučkový
- 1 tvaroh
- 4-5 lžic mléko
- 150 g mouka hladká
- 3 cukr vanilkový
- 200 g jahody
- 1 lžíce jahodové marmeláda
- máta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jablka očistíme, nakrájíme na 1,5 cm široké plátky a poté kulatým tvořítkem odkrojíme střed s jadérky.
-
V misce smícháme vejce, mléko, mouku, kypř. prášek, skořici, vanil. cukr a vše důkladně promícháme. Jablečné plátky obalíme v těstíčku, ihned je klademe na rozpálený olej a smažíme dozlatova.
-
Jahody opláchneme, zbavíme stopek a polovinu nasekáme na kousíčky. V misce smícháme tvaroh s 2 vanilkovými cukry, nasekanými jahodami, marmeládou a vše našleháme. Osmažené plátky ve středu naplníme jahodovým krémem a dozdobíme zbytkem jahod a snítkou máty. Nakonec ještě poprášíme moučkovým cukrem.