Reklama
Smažené jablečné kroužky
Fotogalerie:
 

Smažené jablečné kroužky

Kristýna Šopfová
Kristýna Šopfová
Hodonín

 Celá rodina si tento recept velmi rychle oblíbí. Nejen, že při smažení máte provoněný celý dům skořicí, ale ke kávě nebo čaji, jsou taková horká jablíčka naprostou delikatesou. 

Kristýna Šopfová, Hodonín

Ingredience

  • podle libosti kyselá jablka (Golden)
  • podle libosti hladká ochucená strouhanka (panko)
  • 1/2 šálku moučkový cukr
  • 2-3 lžičky skořice
  • 1-2 vejce
  • 1/4 šálku hladká mouka
  • javorový sirup

Doba přípravy

Počet porcí

podle množství

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Jablka zbavte jadřince a slupky a nakrájejte je na silnější plátky (kroužky). Poté namočte do vody (rychleji zhnědnou). 

  2. krok2

    Mezi tím si přichystejte 3 mělké talíře. Do prvního dejte mouku, do druhého rozkvedlejte vejce a do třetího strouhankovou směs (cukr, strouhanka, skořice, a já přidala ještě hořké kakao pro lepší barvu). 

  3. krok3

    Jablka před obalováním osušte papírovými utěrkami a postupně obalujte.

  4. krok4

    Smažte na mírném až středním plameni 1-2 minuty z každé strany. Po osmažení osuště jablka papírovými utěrkami pro zbavení oleje.

    Podáváme se skořicí a javorovým sirupem k namáčení. 

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu