Ingredience
- Těsto:
- 500 g mouka hladká
- 200 g cukr moučkový
- 1 lžíce med
- 1 lžíce skořice
- 2 hřebíček tlučený
- 3 vejce
- 200 g máslo
- 1 lžička soda
- 2 lžíce kakao
- Náplň:
- 200 g cukr moučkový
- 100 g máslo
- 1 cukr vanilkový
- 1 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny suroviny důkladně smícháme do hladkého těsta, které necháme asi hodinu v chladu odležet.
-
Potom těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku, ze které vykrájíme různé tvary, nejlépe takové, které se budou dobře slepovat.
-
Vykrájené perníčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut.
-
Náplň připravíme tak, že smícháme cukry s máslem a přidáme vejce.
-
Vychladlé perníčky slepujeme připravenou náplní a nakonec obalujeme v moučkovém cukru. Nejlepší jsou rozležené, minimálně 5 dní.