Reklama
Šlehačkový koláč
Fotogalerie:

Šlehačkový koláč

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
‚‚Vrťanka‘‘ je celozrnná hrubá mouka.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí

Ingredience

  • 120 g cukr krupice
  • 120 g moučkový cukr
  • 3 vejce
  • 250 ml šlehačka
  • 100 ml olej
  • 300 g mouka "vrťanka"
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Ušleháme cukry s vejci na hladkou pěnu. Postupně všleháme šlehačku‚ olej‚ mouku smíchanou s práškem do pečiva‚ skořicový cukr a sůl.
  2. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 180 °C asi 30 minut.
  3. Po upečení a vychladnutí můžeme koláč potřít čokoládovou či citronovou polevou nebo jen tak posypat kokosem (oříšky).

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov
Sladký život /21.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Red velvet s podmáslím

Red velvet s podmáslím

Jako od cukrářky

Aneta Woźnická, Litoměřice

Sladký život /08.06.18
Sněhové řezy s rybízem

Sněhové řezy s rybízem

Podle receptu

Valerie Pánkové z Prahy

Sladký život /08.06.18
Malinový dort s tvarohem

Malinový dort s tvarohem

Recept bez pečení

Podle receptu Libuše Veškové z Rakovníka

Sladký život /07.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama