Reklama
Šlehačkové koule
Fotogalerie:

Šlehačkové koule

Věra Kalousková

Týnec nad Labem

Tahle pochoutka nemá konkurenci.

Věra Kalousková, Týnec nad Labem

Ingredience

  • Těsto:
  • 420 g hladká mouka
  • 280 g cukr krupice
  • 5 ks žloutky
  • 1 lžička cukrářské kvasnice rozpuštěné ve 3 lžících vlažné vody
  • Krém:
  • 240 g cukr moučka
  • 7 lžic mléko
  • 6 lžic kakao
  • čtvrtka másla
  • 2 lžíce solamyl
  • Na dokončení:
  • 1 šlehačka
  • 1 čokoládová poleva
  • trocha kokosu nebo oříšků na obalení

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vypracujeme těsto a necháme ho 2 hodiny odpočinout. Pak vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka. Klademe je na vymazaný a vysypaný plech po 15 kusech a upečeme dorůžova. Hned po upečení spodní část koleček vydlabeme, aby zůstala dutá polokoule. Vzniknou jakési skořápky. Můžeme si je upéct předem a uchovat v suchu, aby příliš nezměkly.

  2. Suroviny na krém svaříme ve vodní lázni (po odstavení z ohně můžeme vmíchat dvě  lžíce rumu).

  3. Před podáváním polokoule naplníme krémem, ušlehanou šlehačkou (bez cukru) a vždy spojíme dvě k sobě. Obalíme v čokoládové polevě a v kokosu nebo v oříšcích.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu