Nenápadná, ale báječná, tak se dá charakterizovat italská polévka s vejci, jejíž jméno znamená v překladu ‚strakatá‘. S tím, co do ní přidáte, můžete experimentovat podle chuti a fáze sezony.
Suroviny
vývar zeleninový
1,25
l
lze nahradit drůbežím
vejce
2
ks
mandle
3
PL
mleté
parmazán
3
PL
strouhaný, na posypání (podle chuti)
muškátový oříšek
špetka
čerstvě strouhaný
petrželka
3
PL
nasekaná, + k podávání
pažitka
na posypání
jarní cibulka
na posypání
polníček
podle chuti, na posypání
mandle plátky
opražené, na posypání
Postup
1
Vývar přiveďte k varu v rendlíku. Zmírněte oheň, aby vývar jen velmi mírně probublával. Prošlehejte vejce s mletými mandlemi, parmazánem a muškátovým oříškem. Do rendlíku přidejte petrželku, pak okamžitě vlijte vaječnou směs. Pár vteřin míchejte kruhovým pohybem. Potom odstavte a podávejte s další petrželkou, parmazánem, pažitkou, jarní cibulkou, polníčkem a opraženými mandlovými lupínky.