Reklama
Šlehačková bábovka
Fotogalerie:

Šlehačková bábovka

Alena Vopálenská

Mělník
Bábovka ze šlehačky chutná mojí rodině víc než klasická třená. Je nadýchanější a vláčnější. Peču ji často nejen ke svátečním příležitostem, ale také jako vynikající moučník k nedělní kávě nebo čaji. Slavím s ní velký úspěch.
Alena Vopálenská, Mělník

Ingredience

  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 250 g mouka polohrubá
  • 1 smetana
  • 150 g cukr pískový
  • kokos strouhaný
  • 2 lžíce rozinky
  • 80 g ořechy mleté
  • citrónová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Formu dobře vymažeme tukem a vysypeme kokosem nebo strouhankou. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
  2. V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, 1/2 kypř.prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou.kůru, rozinky a promícháme.
  3. krok3
    Postupně přidáváme tuhý sníh, zlehka ho zapracujeme do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 3/4 hodiny.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu