Reklama
Slavnostní dort
Fotogalerie:

Slavnostní dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Exnerová, Jilemnice

Ingredience

  • 150  g másla
  • 150  g cukru moučky
  • 40  g kakaa
  • 40  ml třešňovice
  • 3 vejce
  • 150  ml smetany
  • 150  g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • 80  g hořké čokolády
  • 20  g másla
  • 3 lžíce smetany
  • višňový džem
  • čokoládové lístky a hoblinky
  • mleté ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Našleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, kakaem a třešňovicí.

  2. Do našlehané směsi postupně zašleháme celá vejce (další vejce přidáváme, až se to předchozí spojí se směsí na hladký krém). Pak vmícháme střídavě vlažnou smetanu a polohrubou mouku prosetou s práškem do pečiva.

  3. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a v předehřáté troubě zvolna pečeme cca 40 minut. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání hořkou čokoládu s máslem a smetanou.

  4. Upečený a vychladlý korpus prokrojíme, potřeme višňovým džemem, spojíme a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme čokoládovými lístky, hoblinkami a mletými ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu