Ingredience
- Ořechový korpus
- 190 g cukr moučkový
- 9 vejce
- 50 g mouka hrubá
- 180 g ořechy mleté
- Světlý korpus
- 100 g cukr moučkový
- 3 vejce
- 80 g mouka polohrubá
- Krém
- 500 g máslo
- 300 g cukr krupice
- 1 pudink vanilkový
- 250 ml mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Devět žloutků s cukrem ušleháme do pěny a mouku opatrně vmícháme střídavě se sněhem z bílků a mletými ořechy. Korpus upečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě.
-
Žloutky s cukrem na druhý korpus ušleháme do pěny a střídavě smícháme se sněhem ze dvou bílků a moukou. Upečeme ve vymazané a moukou vysypané formě.
-
Na krém uvaříme v mléce podle návodu pudink. Ten potom po částech přimícháme do másla, které jsme ušlehali s cukrem.
-
Dobře vychladlý ořechový korpus podélně rozřízneme na dvě části. Jednu část pomažeme krémem a položíme na ni světlý korpus. Opět pomažeme krémem a na to dáme druhou polovinu ořechového korpusu. Celý dort ozdobíme krémem.