Reklama
Slavnostní brownies
Fotogalerie:

Slavnostní brownies

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud jsi tento dezert ještě nepekla, neděs se, že nevyskočí, tak to má být.

Monika Kvašková, České Budějovice

Ingredience

  • 180 g másla
  • 180 g hořké čokolády (raději kvalitní, víceprocentní)
  • 1 lžíce holandského práškového kakaa
  • 270 g hnědého přírodního cukru
  • 3 vejce
  • 80g hladké mouky
  • špetka soli
  • 100 g nahrubo nastrouhané mléčné čokolády

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Přidáme tmavou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Do směsi vmícháme kakao, přírodní cukr a postupně po jednom zašleháme všechna vejce. Přidáme hladkou mouku, špetku soli a nakonec strouhanou mléčnou čokoládu. Vše promícháme.

  2. Pekáček s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, nalijeme připravenou hmotu, uhladíme ji stěrkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 30 minut. Moučník necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na menší kostky.

Tip redakce

Brownies můžeš podávat ke zmrzlině nebo polité javorovým sirupem.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu