Ingredience
- Těsto 1:
- 1 máslo
- 100 g mouka hladká
- Těsto 2:
- 230 g mouka polohrubá
- 2 žloutek
- 2 lžíce rum
- 4 lžíce mléko
- 2 lžíce cukr pískový
- špetka sůl
- 40 g droždí
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vypracujeme těsta, rozválíme na obdélníky. Položíme je na sebe, složíme jako dopis‚ převálíme jako trubičky, a to třikrát po každé půlhodině.
-
Potom vykrajujeme kolečka – na prasátko dvě větší a jedno menší se dvěma dírkami na rypáček. Na jedno větší kolečko dáme libovolnou náplň‚ okraj potřeme žloutkem‚ přiložíme druhé a přitiskneme. Přilepíme žloutkem rypáček a ze zbytků těsta uděláme ouška. Potřeme žloutkem, necháme 15 minut kynout a dáme péci.