Reklama
Sladká banánová rýže s čokoládou
Fotogalerie:

Sladká banánová rýže s čokoládou

Jana Dlasková

Hodonín
Tato pochoutka se může podávat nejen jako dezert, ale i jako hlavní jídlo pro milovníky sladkého. Protože rýže není tak kalorická, pochutnáš si na ní bez výčitek svědomí.
Jana Dlasková, Hodonín

Ingredience

  • 2 hrníčky rýže
  • 1,5 hrnku mléko
  • 1 ks suk skořicový
  • 100 ml smetana na vaření
  • 2 ks cukr vanilkový
  • 2 ks banány
  • 100 g rozinky naložené v rumu
  • 100 g čokoláda na vaření
  • 1 lžíce máslo
  • 4 lžíce mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži propláchneme a zalijeme 1,5 hrnkem mléka, přidáme skořicový suk. Vaříme, dokud rýže nezačne měknout.
  2. krok2 Poté ji zalijeme smetanou a necháme dojít pod pokličkou. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Skořici odstraníme.
  3. krok3 Do měkké rýže vmícháme cukr, pokrájené banány a měkké nabobtnané rozinky.
  4. Hotovou rýži přendáme do malých mističek a necháme vychladnout.
  5. V hrnečku s nepřilnavým povrchem rozpustíme čokoládu společně se lžící másla a čtyřmi lžícemi mléka.
  6. Horkou čokoládovou polevu podáváme společně se sladkou rýží. Ozdobíme kolečky banánu.

    TIP: Aby byly rozinky měkké, je dobré je namočit den předem.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu