Reklama
Sladcí ježci
Fotogalerie:

Sladcí ježci

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Naše babička je moc šikovná a učí nás různé fígle, abychom si sami uměli připravit něco dobrého. Slaďoučcí ježci jsou navíc i roztomilí.
Péťa a Pája Dvořákovi, Luhačovice

Ingredience

  • 2 šlehačka
  • 4 lžíce cukr krupice
  • čokoláda na vaření
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 5 lžic mouka polohrubá
  • 3 vejce
  • marmeláda malinová
  • mandle
  • 1/4 tuk ztužený

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vyšleháme žloutky, cukr, olej a vodu. Vmícháme mouku s práškem do peč. a nakonec vmícháme tuhý sníh. Troubu předehřejeme na 180 oC. Dortovou formu a kastrolek vyložíme pečicím papírem, nalijeme do nich hmotu a upečeme. Vychladlý korpus rozkrojíme, natřeme marmeládou a znovu slepíme. Na povrchu také potřeme marmeládou. Odkrojíme dvě boční části korpusu a z nich odkrojíme dvě menší části. Odkrájené části po­stavíme na střední díl, menší části dáme mezi boční pláty. Rukama lehce stlačíme, aby všechny držely pohromadě máme tvar ježka. Totéž uděláme s korpusem z kastrolku. Přivedeme k varu šlehačky a větší polovinu nastrouhané čokolády. Vychladíme. Ve vod. lázni rozehřejeme tuk a zbytek čokolády. Zdobíme.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu