Reklama
Skořicový točenec
Fotogalerie:

Skořicový točenec

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je úžasně voňavý a hlavně křehký.

Oldřiška Marková, Karlovy Vary

Ingredience

  • Těsto:
  • 600 g hladké mouky
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 300 ml mléka
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • 50 g másla
  • Náplň:
  • 80 g másla
  • 100 g cukru krystalu
  • 3 lžičky skořice
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V mouce uděláme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Dále přidáme špetku soli, zbylé vlažné mléko, žloutky a rozehřáté máslo. Vše zpracujeme v těsto a necháme v teple vykynout asi 1 hodinu.

  2. Vykynuté těsto opět dobře propracujeme a vyválíme na obdélník. Z rozehřátého másla, cukru a skořice umícháme náplň, kterou potřeme celé těsto kromě okrajů.

  3. Potřený plát zarolujeme a ještě mírně povytáhneme. Roládu po celé délce rozkrojíme ostrým nožem, ale jeden konec musí zůstat spojený.

  4. Od spojeného konce pak oba prameny spirálovitě propleteme a utvoříme cop, který spojíme do věnce. Hotový točenec přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem a pečeme při teplotě 180 °C asi 20–30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pruhovaný moučník

Pruhovaný moučník

Podle receptu Kristýny Malénkové z Hodonína
Sladký život /22.02.18
Banánová roláda

Banánová roláda

Lenka Jančová, Dolní Němčí

Sladký život /21.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama