Reklama
Skořicové uzlíky
Fotogalerie:

Skořicové uzlíky

Šárka Kobzová

Pardubice
Stačí hrnek kakaa a svačina je hotová.
Šárka Kobzová, Pardubice

Ingredience

  • na těsto:
  • 42 g droždí
  • 1 lžíce cukr krystal
  • 100 ml vlažné mléko
  • 50 g moučkový cukr
  • 30 g máslo
  • 250 g měkký tvaroh
  • 2 vejce
  • 4 lžíce rum
  • špetka sůl
  • 500 g polohrubá mouka
  • dle potřeby olej na smažení
  • na obalení:
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce moučkový cukr
  • 1 lžička skořice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, posypeme ho lžící cukru a zalijeme polovinou vlažného mléka. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Dále přidáme moučkový cukr utřený s máslem, tvaroh rozmíchaný s vejci, rum a špetku soli s moukou. Vše zpracujeme v těsto, které necháme asi 1 hodinu v teple kynout.
  2. Vykynuté těsto opět propracujeme a rozdělíme zhruba na 20 stejně velkých kousků. Z každého dílku těsta uděláme tenký váleček, který svážeme do uzlíku. Takto připravené uzlíky necháme ještě asi 15–20 minut kynout.
  3. Ve větším množství rozpáleného oleje smažíme uzlíky z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé.
  4. Ještě teplé je obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru a skořice.

    TIP: Pokud nemáš trpělivost, můžeš z těsta vyrobit pouze jednoduché tvary, třeba jen kuličky nebo válečky.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu