Reklama
Skořicové tlapky
Fotogalerie:

Skořicové tlapky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Naše děti milují skořici, musím jim ji sypat i na krupicovou kaši, proto se snažím péct co nejvíc dobrot, které chutnají po tomto voňavém koření.

Pavlína Sochorová, Bruntál

Ingredience

  • 330g hladká mouka
  • 200g máslo
  • 200g cukr krupice
  • 130g mleté oloupané mandle
  • lžička skořice
  • 4-5 mleté hřebíčky
  • z jednoho citronu citronová kůra
  • 2 lžíce rum
  • dle potřeby tuk na vymazání formiček

Doba přípravy

60 minut

Počet porcí

50

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. Na pracovní vál vysypeme mouku, do které pěstí uděláme důlek. Do něho rozkrájíme povolené máslo a posypeme cukrem. 

  2. Mandle umeleme na jemnou moučku a přidáme na hromádku. Pak přisypeme skořici, pomleté hřebíčky a citronovou kůru. Těsto začneme rukama propracovávat a postupně přiléváme rum, aby se lépe zpracovalo. Když je hladké a vláčné, zabalíme je do fólie a vložíme minimálně na hodinu do lednice. 

  3. Formičky musí být čisté, suché a vymazané tukem (hera). Pokud pečeme z dvojité dávky, formička musí být vymazaná na každou dávku. 

  4. Odležené těsto vyndáme z lednice a vyválíme tenké válečky, které nakrájíme na menší špalíčky. Ze špalíčků vytvarujeme kuličky. Ty vkládáme do vymazaných formiček a palcem vtlačíme těsto do celé formičky. 

  5. Cukroví pečeme v předehřáté troubě při nízké teplotě (asi 140 °C), aby se shora nespálilo a dobře se propeklo. Po 15 minutách vyklopíme jednu formičku a tlapku roztrhneme – pokud bude vevnitř dopečená, je hotovo.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu