Reklama
Reklama
Skořicové rohlíčky
Fotogalerie:

Skořicové rohlíčky

Hana Slatinská

Třebíč
Rohlíčky mají tu přednost, že chutnají a krásně provoní byt.
Hana Slatinská, Třebíč

Ingredience

  • půl lžičky skořice
  • 200 g máslo
  • 4 lžíce voda
  • 120 g ořechy mleté
  • citrónová kůra
  • 2 lžíce olej
  • 100 g cukr moučkový
  • 280 g mouka hladká
  • 500g Cukr moučka
  • 1/2 lžičky medu
  • 1ks bílek
  • 250g sušené mléko polotučné
  • mandlové aroma

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme asi hodinu na chladném místě odpočinout. Potom těsto rozválíme a formičkou vykrájíme rohlíčky (rohlíčky můžeme rovněž protlačit strojkem, tvořit ručně nebo vtlačovat do formiček). Pečeme v teplé troubě na suchém plechu dorůžova – při 170 °C asi 8 minut. Horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.
  2. Všechny suroviny smícháme dohromady a  zpracujeme v hladkou hmotu. Marcipánovou hmotu si rozdělíme a nabarvíme podle potřeby různými barvami. Poté můžeme začít tvarovat. Postup figurek: vytvarujeme si kužel, vyvalíme hmotu na tenko a vykrojíme kolečko, které dáme na kužel a tímto vytvoříme plášť. Dále si vytvoříme hlavu na kterou dáme dle figurky, kterou tvarujeme : čepici, vousy, rohy, jazyk, svatozář... Aby nám všechny díly držely, tak je k sobě přilepíme kapkou vody.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Kávové řezy

Kávové řezy

Luxusní nedělní dezert

Podle receptu Dity Jelínkové z Chomutova

Sladký život /01.03.19
Máslové sušenky

Máslové sušenky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.02.19
Kávovo-rumové řezy

Kávovo-rumové řezy

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Sladký život /28.02.19
Broskvová pochoutka

Broskvová pochoutka

Karolína Kudláčková, Chrudim
Sladký život /27.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama