Ingredience
- půl lžičky skořice
- 200 g máslo
- 4 lžíce voda
- 120 g ořechy mleté
- citrónová kůra
- 2 lžíce olej
- 100 g cukr moučkový
- 280 g mouka hladká
- 500g Cukr moučka
- 1/2 lžičky medu
- 1ks bílek
- 250g sušené mléko polotučné
- mandlové aroma
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do fólie a necháme asi hodinu na chladném místě odpočinout. Potom těsto rozválíme a formičkou vykrájíme rohlíčky (rohlíčky můžeme rovněž protlačit strojkem, tvořit ručně nebo vtlačovat do formiček). Pečeme v teplé troubě na suchém plechu dorůžova – při 170 °C asi 8 minut. Horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru se skořicí.
-
Všechny suroviny smícháme dohromady a zpracujeme v hladkou hmotu. Marcipánovou hmotu si rozdělíme a nabarvíme podle potřeby různými barvami. Poté můžeme začít tvarovat. Postup figurek: vytvarujeme si kužel, vyvalíme hmotu na tenko a vykrojíme kolečko, které dáme na kužel a tímto vytvoříme plášť. Dále si vytvoříme hlavu na kterou dáme dle figurky, kterou tvarujeme : čepici, vousy, rohy, jazyk, svatozář... Aby nám všechny díly držely, tak je k sobě přilepíme kapkou vody.