Reklama
Skořicové řezy
Fotogalerie:

Skořicové řezy

Jana Machová
Jana Machová
Korouhev

Je lepší je nechat do druhého dne uležet.

Jana Machová, Korouhev

Ingredience

  • Piškot :
  • 4 ks vejce
  • 200 g cukr moučka
  • 200 g polohrubá mouka
  • 4 lžíce horká voda
  • 4 lžíce studená voda
  • 1/2 sáčku prášek do pečiva
  • Pudinková vrstva :
  • 750 ml mléko
  • 2 ks vanilkový pudink
  • 100 g máslo
  • 1 ks vanilkový cukr
  • trošku rum
  • dle chuti cukr krystal
  • 4 ks hustá zakysaná smetana
  • na posypání skořicový cukr s velkým podílem skořice

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 4 lžíce studené vody, žloutky, 4 lžíce horké vody, cukr, nakonec jemně všleháme mouku s práškem do pečiva a upečeme na cca 180 °C.

  2. Z mléka, pudinků a cukru uvaříme hustou kaši, do které vmícháme trošku rumu a nalijeme na piškot (můžeme nalít i na teplý piškot a nechat obojí vystydnout).

  3. Potřeme 4 zakysanými smetanami, které nám vytvoří docela silnou vrstvu. Poté posypeme skořicovým cukrem. Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu