Jestli je ti vůně a chuť tohoto koření příjemná, můžeš do těsta přidat lžičku mleté skořice.
Jiřina Velebilová, Dobříš
Ingredience
- Pudink:
- 1 sáček vanilkový pudink
- 400 ml mléko
- 50 g cukr krupice
- Těsto:
- 4 ks vejce
- 100 g cukr krupice
- 100 ml mléko
- 100 ml olej
- 1 sáček vanilinový cukr
- 1 sáček skořicový cukr
- 200 g polohrubá mouka
- 1 kypřící prášek
- Na ozdobu:
- 250 ml zakysaná smetana
- 200 g čerstvé jahody
- na posypání 1 skořicový cukr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink, který při chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil oschlý škraloup.
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, poté vmícháme mléko, olej, vanilinový a skořicový cukr a nakonec mouku s rozmíchaným práškem do pečiva.
-
Vzniklou hmotu nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, stejnoměrně ji rozetřeme a do těsta vlijeme po lžících předem uvařený vlahý pudink. Pak moučník dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut při 185 °C.
-
Po vyjmutí z trouby a vychladnutí upečenou hmotu, v níž jsou patrné prohlubně s vlitým pudinkem, nařežeme na stejnoměrné řezy. Ty doplníme kysanou smetanou, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme jahodami, popřípadě jiným ovocem.