Ingredience
- Těsto:
- 500 g mouka hladká
- 180 g cukr krupice
- 130 g hera
- 3 vejce
- 4 lžíce mléko
- 1/2 lžičky prášek do pečiva
- špetka citrónová kůra
- špetka sůl
- Náplň:
- 1 kg jablka
- 100-150 g cukr krupice
- 2 pudink vanilkový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto‚ které rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu vyválíme a přeneseme na vymazaný plech. Vyložíme i boky.
-
Omytá jablka nahrubo nastrouháme a i se šťávou (díky pudinku zhoustne) smícháme s cukrem a pudinkovými prášky. Rozetřeme na těsto.
-
Vyválíme druhý plát těsta a přikryjeme jím jablka. Okraje těst spojíme a povrch koláče propícháme vidličkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 40 minut‚ než okraje zezlátnou.