Reklama
Šátečky s broskvemi
Fotogalerie:

Šátečky s broskvemi

Adéla Světlá

Praha
Křehoučké potěšení ke kávě, které se na jazyku jen rozplývá.
Adéla Světlá, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 600 g mouka polohrubá
  • 200 g cukr krupice
  • 1 cukr vanilkový
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 180 ml mléko
  • 2 vejce
  • 125 g máslo
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • špetka sůl
  • na vál mouka hladká
  • Náplň
  • 1 vejce
  • 3 broskve
  • na posypání cukr moučkový
  • 1 tvaroh
  • 4 lžíce cukr moučkový

Doba přípravy

Počet porcí

22

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukry a kypřicím práškem. Přidáme mléko, vejce, rozměklé máslo, citronovou šťávu a špetku soli. Ze surovin vypracujeme těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na obdélník. Z těsta nakrájíme čtverce zhruba o velikosti 9 x 9 cm.
  2. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a vejcem. Broskve vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky.
  3. Na každý čtverec naneseme lžičku tvarohové náplně a položíme kousek broskve. Těsto přeložíme tak, aby vytvořilo trojúhelník, a prsty pořádně spojíme k sobě.
  4. Šátečky položíme na plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut. Horké šátečky posypeme moučkovým cukrem.
     
    TIP: Místo broskví zkus jahody nebo vypeckované třešně.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu