Reklama
Reklama
Šarlota s ovocem
Fotogalerie:

Šarlota s ovocem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Recept bez pečení

Podle receptu Karly Čimečkové z Milovic

Ingredience

  • 200 m vody
  • 150 g cukru krupice
  • 50 ml likéru amaretto
  • dle potřeby cukrářské piškoty
  • 300 ml mléka
  • 50 g mléčné čokolády
  • 2 žloutky
  • 40 g cukru krupice
  • 5 plátků želatiny
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • dle potřeby směs lesního ovoce
  • na ozdobu máta

Doba přípravy

Počet porcí

2 dorty

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vodu svaříme s cukrem, vmícháme amaretto a necháme vychladnout. Cukrářské piškoty seřízneme na jedné straně do roviny a 2 malé kulaté formy vyložíme potravinářskou fólií. Po obvodu naskládáme piškoty, které vždy namočíme z jedné strany do cukrového rozvaru.

  2. krok2

    Mléko přivedeme k varu, přidáme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a za stálého míchání přidáme do mléka. Vše povaříme asi 1 minutu. Želatinu necháme nabobtnat ve 100 ml vody, vmícháme do krému a za občasného promíchání necháme rozpustit a posléze vychladnout.

  3. Smetanu ušleháme, vmícháme do krému a čekáme, až začne trochu želírovat a houstnout. Pak ho nalijeme do forem s piškoty, vložíme do lednice a necháme asi 3 hodinu ztuhnout.

  4. Dezerty ozdobíme lesním ovocem s mátou a dobře vychlazené podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda
Sladký život /17.04.19
Velikonoční cupcaky

Velikonoční cupcaky

Recept si jistě oblíbíš

Podle receptu Jany Křenkové z Kladna

Sladký život /16.04.19
Perníková vajíčka

Perníková vajíčka

Podle receptu

Milady Krejčí z Trutnova

Sladký život /15.04.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Velikonoční kuřátka

Velikonoční kuřátka

Ivana Cieslarová, Ostrava

Sladký život /24.03.19
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty

Sladký život /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama