Reklama
Sachr dort z jablek
Fotogalerie:

Sachr dort z jablek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Peču každičký víkend, kdy se na návštěvu sjíždějí buď naše děti, nebo přátelé. Vyzkoušela jsem už mnoho receptů na moučníky, někdy se povedou, jindy bohužel ne. Tento se mi ještě nepodařilo pokazit. Vždycky se vydařil a naši hosté si báječně pochutnali.
Ivana Ziková, Praha 9

Ingredience

  • 3 vejce
  • 100 g máslo
  • 300 g cukr krupice
  • 40 g kakao
  • marmeláda malinová
  • 250 g mouka hladká
  • čokoláda na vaření
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g strouhaných jablka
  • ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme. Do směsi po lžících vmícháme prosátou mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva. Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také je opatrně vmícháme do těsta.
  2. krok2
    To nakonec nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Sachr dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut (uděláme zkoušku zabodnutím zašpičatělé dřevěné špejle.
  3. krok3
    Je-li moučník upečený, musí zůstat suchá bez zbytků těsta). Jestliže je hotový, upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pak dort rozkrojíme a opatrně pomažeme marmeládou s výraznější chutí (višně, rybíz). Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami jader vlašských ořechů.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu Jany Lipové z Prahy
Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama