Reklama
Sachr dort z jablek
Fotogalerie:

Sachr dort z jablek

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Peču každičký víkend, kdy se na návštěvu sjíždějí buď naše děti, nebo přátelé. Vyzkoušela jsem už mnoho receptů na moučníky, někdy se povedou, jindy bohužel ne. Tento se mi ještě nepodařilo pokazit. Vždycky se vydařil a naši hosté si báječně pochutnali.
Ivana Ziková, Praha 9

Ingredience

  • 3 vejce
  • 100 g máslo
  • 300 g cukr krupice
  • 40 g kakao
  • marmeláda malinová
  • 250 g mouka hladká
  • čokoláda na vaření
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g strouhaných jablka
  • ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme. Do směsi po lžících vmícháme prosátou mouku, kterou jsme smíchali s kakaem a práškem do pečiva. Jablka nastrouháme na jemném struhadle a také je opatrně vmícháme do těsta.
  2. krok2
    To nakonec nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Sachr dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut (uděláme zkoušku zabodnutím zašpičatělé dřevěné špejle.
  3. krok3
    Je-li moučník upečený, musí zůstat suchá bez zbytků těsta). Jestliže je hotový, upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Pak dort rozkrojíme a opatrně pomažeme marmeládou s výraznější chutí (višně, rybíz). Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami jader vlašských ořechů.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu