Reklama
Sachr dort
Fotogalerie:

Sachr dort

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Pravý sacher se dělá s meruňkovou marmeládou.

Lacie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 130 g 80% čokoláda
  • 150 g moučkový cukr
  • 135 g měkké máslo
  • 6 ks vejce
  • 70 g třtinový cukr
  • 250 g meruňková marmeláda
  • 125 g polohrubá mouka
  • máslo a hrubá mouka na vysypání dortové formy
  • 150 g 80% čokoláda na polevu
  • 2 lžíce rum
  • 1/2 kypřící prášek

Doba přípravy

Počet porcí

7-8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Čokoládu rozlámeme na kostičky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Za občasného promíchání ji necháme trochu schladnout. Mezitím ušleháme změklé máslo s moučkovým i třtinovým cukrem. Přidáme žloutky, kypřící prášek a rozpuštěnou čokoládu a vše metličkou promícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a postupně a opatrně ho přimícháme do čokoládového těsta. Nakonec do těsta postupně přimícháme i prosetou mouku.
  2. Dortovou formu si vymažeme máslem a vysypeme ji hrubou moukou - poté do ní vlijeme těsto a dáme dort péct. Po dobu 15 minut pečeme dort při 180 °C, poté snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 45 minut. Dort necháme pořádně vychladnout, vyjmeme ho z formy a uprostřed podélně rozřízneme.

  3. Marmeládu si dáme i s rumem do kastrůlku a na středním plameni ji za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme cca 4 minuty. Poté 2/3 marmelády potřeme korpus. Přiklopíme horní díl a zbytkem marmelády potřeme celý povrch, i boky dortu.

  4. Nakonec si připravíme polevu - čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a dort jí celý polejeme. Necháme čokoládu ztuhnout v lednici a můžeme podávat, nejlépe s kopečkem šlehačky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu