Ingredience
- 1 l mléko
- 1 pudink vanilkový
- 200 g cukr krupice
- 200 g rýže
- 1 cukr vanilkový
- ovoce dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z 500 ml mléka‚ pudinkového prášku a poloviny cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme jej do formy na srnčí hřbet‚ kterou jsme vypláchli studenou vodou. Nahoru položíme ovoce.
-
Ze zbylého mléka‚ rýže‚ cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši‚ kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme. Dáme do chladničky vychladnout‚ nejlepší je připravit den dopředu. Potom „srnčí hřbet“ vyklopíme‚ ozdobíme šlehačkou a čokoládou.