Reklama
Rychlý jablečný koláč se zakysanou smetanou a pudinkem
Fotogalerie:
 

Rychlý jablečný koláč se zakysanou smetanou a pudinkem

Jiřina Faltejsková
Jiřina Faltejsková
Plzeň

Tento recept je v mojí rodině moc oblíbený a dělám ho místo klasického jablečného štrůdlu. Je výborný.

Jiřina Fltejsková, Plzeň

Ingredience

  • 1 balení křehké těsto
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 3 polévkové lžíce cukr moučka
  • 300 ml mléko
  • 1 kelímek hustá zakysaná smetana (20%)
  • 4 ks hrubě nastrouhaná jablka
  • podle chuti plátky mandlí

Doba přípravy

Počet porcí

10-12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Křehké těsto rozložíme i s pečícím papírem do koláčové formy o průměru 30 cm a dno těsta propícháme vidličkou.
  2. Vanilkový prášek rozmícháme v mléce, uvaříme hustý pudink a odstavíme. Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, přidáme do teplého pudinku a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém, který ještě teplý nanesema na těsto.

  3. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a naneseme na pudinkový krém. Koláč vložíme do předehřáté trouby na 180 °C asi na 15 minut. Potom koláč vyndáme, posypeme plátky mandlí a dáme ještě asi tak na 7 - 10 minut dopéct.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu