Reklama
Rychlé vafle s domácí šlehačkou
Fotogalerie:

Rychlé vafle s domácí šlehačkou

Veronika Matoušová
Veronika Matoušová
Jaroměř

Křehké, jemné a hlavně rychlé vafle s domácí šlehačkou. Výborné pro děti a mlsné jazýčky.

Veronika Katoušová, Jaroměř

Ingredience

  • 440 ml hladká mouka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1,5 lžíce cukr krupice
  • 375 ml mléko
  • 8 lžic olej
  • 1/2 balíčku kypřící prášek
  • 3 vejce
  • 1 balíček (podle chuti) vanilkový cukr
  • 1 čokoláda na závěrečné zdobení
  • různé ovocné polevy na zdobení

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Ve velké míse smícháme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva a zašleháme žloutky, olej a mléko. Šleháme tak dlouho, dokud těsto není úplně hladké, bez hrudek.

  3. Nakonec vmícháme tuhý sníh a ve vaflovači upečeme. Ještě vlažné potíráme džemem (výborný je malinový nebo jahodový, vhodná je i nutela). Můžeme si navrch potřít domácí šlehačkou.

  4. Domácí šlehačka je velmi snadná: Potřebujeme jen 200 ml mléka a 125 g másla. Mléko zahřejeme téměř k bodu varu, přihodíme pokrájené máslo a vlijeme do mixéru. Mixujeme asi 3 minuty a poté směs přelijeme do misky a dáme na hodinu či dvě vychladit do mrazničky. Poté ji ušleháme dotuha. Nakonec ji ozdodíme na vafle. Můžeme přidat i nastrouhanou čokoládu nebo ovocné polevy.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu