Reklama
Rychlé kornoutky
Fotogalerie:

Rychlé kornoutky

Věra Pánková

Komárovice
Vynikající cukroví na vánoční mlsání.
Věra Pánková, Komárovice

Ingredience

  • 1 lžíce mléko
  • 2 žloutek
  • 150 g med
  • 250 g mouka hladká
  • 100 g cukr moučkový
  • špetka soda
  • 1 čokoláda na vaření
  • dle potřeby krém na dort
  • na ozdobu ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 3 hodiny v chladu odpočinout.
  2. Potom z něho vyválíme tenký plát‚ z něhož vykrájíme větší kolečka (o průměru 6–8 cm). Pečeme je v hodně vyhřáté troubě na vymaštěném plechu.
  3. Ihned po vyjmutí z trouby kolečka stáčíme do kornoutku a necháme je vychladnout. Okraje namáčíme v čokoládě‚ kornoutky plníme krémem (můžeme použít libovolný krém podle vlastní chuti, recepty na krémy jsou uvedeny u mnoha receptů na sladké dobroty zveřejněné na tomto webu) a zdobíme sekanými oříšky.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Podle receptu Anny Dobešové z Prahy
Sladký život /27.05.18
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /27.05.18
Křehký koláč s tvarohem a malinami

Křehký koláč s tvarohem a malinami

Provoní celý dům

Podle receptu Stanislavy Náchodské z Brna

Sladký život /26.05.18
Růžový moučník s jahodami

Růžový moučník s jahodami

Podle receptu

Heleny Cikhortové z Havířova

Sladký život /25.05.18
Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Třený koláč s blumami a mandlovou drobenkou

Výborný také s jahodami

Upečeno podle receptu Michaely Skácelové z Pardubic

Sladký život /25.05.18
Jahodový dort s marcipánem

Jahodový dort s marcipánem

POTĚŠÍ OČI I MLSNÝ JAZÝČEK

Kombinace čerstvých jahod, ...

Sladký život /24.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama