Reklama
Rychlá třešňová bublanina
Fotogalerie:

Rychlá třešňová bublanina

Lucie Malátová

Horoušánky
Raz dva hotová a úžasně nadýchaná letní klasika, po které se jen zapráší.
Lucie Malátová, Horoušánky

Ingredience

  • 150 g polohrubá mouka
  • 150 g hladká mouka
  • 150 g cukr moučka
  • 1 ks kypřící prášek
  • 80 g máslo
  • 200 ml smetana
  • 3 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g třešně
  • na ozdobu cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme máslo a nalijeme je do mísy. Pomocí ručního mixéru máslo rozšleháme spolu s vejci, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a smetanou. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.
  2. Pekáč nebo plech s vyšším okrajem vyložíme papírem na pečení, nalijeme na něj těsto, které rovnoměrně rozetřeme a poklademe vypeckovanými třešněmi. 
  3. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 20 minut. Hotovou bublaninu nakrájíme a poprášíme cukrem.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme na chalupě (17.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu