Velmi rychle hotová buchta s jablíčky, medem a skořicí.
Kateřina Pavelková, Liberec
Ingredience
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 hrnek mléko
- 3/4 hrnku cukr
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 1/2 hrnku olej
- 4-5 ks jablka
- 2 lžičky skořice
- 3 lžíce med
- tuk na vymazání
- strouhanka na vysypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Od vajec rozdělíme žloutky a bílky, žloutky utřeme s cukrem, z bílků vyšleháme sníh (pro lepší ztuhnutí můžeme přidat špetku soli).
-
Jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme med, vanilkový cukr, skořici a promícháme. Chvíli necháme jablíčka stát, aby pustila šťávu. Kdo chce, může přidat mleté ořechy.
-
Troubu si předehřejeme na 180 °C, plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do mouky s kypřícím práškem přidáme žloutky s cukrem, mléko a promícháme, opatrně vmícháme olej a poté zlehka vmícháme sníh, jako poslední přidáme jablka. Pečeme dorůžova.