Reklama
Rychlá buchta s jablky a medem
Fotogalerie:

Rychlá buchta s jablky a medem

Kateřina Pavelková
Kateřina Pavelková
Liberec 15

Velmi rychle hotová buchta s jablíčky, medem a skořicí.

Kateřina Pavelková, Liberec

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1 hrnek mléko
  • 3/4 hrnku cukr
  • 1 kypřící prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku olej
  • 4-5 ks jablka
  • 2 lžičky skořice
  • 3 lžíce med
  • tuk na vymazání
  • strouhanka na vysypání

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku s kypřícím práškem prosejeme do misky. Od vajec rozdělíme žloutky a bílky, žloutky utřeme s cukrem, z bílků vyšleháme sníh (pro lepší ztuhnutí můžeme přidat špetku soli).
  2. Jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme med, vanilkový cukr, skořici a promícháme. Chvíli necháme jablíčka stát, aby pustila šťávu. Kdo chce, může přidat mleté ořechy.

  3. Troubu si předehřejeme na 180 °C, plech vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Do mouky s kypřícím práškem přidáme žloutky s cukrem, mléko a promícháme, opatrně vmícháme olej a poté zlehka vmícháme sníh, jako poslední přidáme jablka. Pečeme dorůžova.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu