Ingredience
- 1 hrnek cukr krupice
- 1 hrnek olej
- 1 cukr vanilkový
- 1 prášek do pečiva
- 1 pudink vanilkový
- 2 hrnky mouka polohrubá
- 2 hrnky voda
- 3 vejce
- 2 lžíce kakao
- 3 lžíce mouka hrubá na vysypání formy
- cukr moučkový na posypání
- 2 lžíce olej na vymazání formy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Do mísy dáme cukr‚ vanilkový cukr‚ olej‚ pudink‚ část vody a vejce. Utřeme‚ přidáme mouku‚ prášek do pečiva a důkladně promícháme. Přidáváme vodu dle potřeby‚ aby nám vzniklo tekuté těsto.
-
Odlijeme asi 2 hrnky těsta‚ do kterého přidáme kakao‚ 1 lžíci vody a promícháme. Do formy vlijeme polovinu světlého těsta‚ zalijeme tmavým těstem a dolijeme zbytek světlého těsta.
-
Pečeme 30–40 minut při 200 °C. Vychladlou bábovku posypeme cukrem.