Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybízový koláč s mandlovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 310
Do 75 minut Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8841 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 928 g
Tuky 485 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné nadýchané těsto, hedvábný krém a rybíz, který tomu všemu dodá šťávu, přesně to je náš rybízový koláč s mandlovou drobenkou! Naprosto osvěžující dezert na plech. Recept na koláč s drobenkou rozhodně musíte vyzkoušet už dnes, protože až se sezóna rybízu přihlásí, nebudete zaskočeni.

Suroviny

máslo 300 g
změklé
sůl 1 špetka
vejce 5 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
zarovnané
zarovnaná
Na náplň
vanilkový
mléko 500 ml
plnotučné
směs červeného a černého (ne mraženého)
Na drobenku
mandle sekané 150 g
třísky / hranolky
máslo 100 g
skořice ½ ČL

Postup

1

Na drobenku jednoduše smíchejte a mezi prsty promněte všechny ingredience.

2

Troubu předehřejte na 180 °C.

3

Na těsto vyšlehejte máslo s oběma cukry a se solí, po jednom zašlehejte vejce, nakonec krátce zašlehejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a sodou.

4

Těsto rozetřete na plech (30 x 40 cm) vyložený pečicím papírem.

5

Pudink uvařte s cukrem a mlékem podle návodu na obalu, horký ho vlijte na připravené těsto a rozetřete.

6

Pudink posypte rybízem, drobenkou a dejte péct do trouby zhruba na 45 minut. 

CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?

  • Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
     
  • Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao. 
     
  • Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte. 
     
  • Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč