Reklama
Rybízovo-jablečný koláč
Fotogalerie:

Rybízovo-jablečný koláč

Dana Hálková

Praha
Ovocný koláč milujeme, protože má pikantnější chuť a díky rybízu není tak sladký. Brambory dodávají těstu křehkou jemnost.
Dana Hálková, Praha

Ingredience

  • 1 vejce
  • 220 g mouka polohrubá
  • 50 g cukr krupice
  • 100 g máslo
  • 500 g brambory
  • 500 g jablka
  • 1/2 citrón
  • 50 g rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce den předem a hned je oloupeme. Druhý den brambory nastrouháme najemno. Oloupeme jablka, vyjmeme z nich jádřince, rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
  2. Smícháme mouku, heru, sůl, cukr, přidáme žloutek a brambory. Zpracované těsto rozdělíme na dva stejné díly a jeden díl vložíme do vymazané koláčové formy.
  3. Na těsto poskládáme plátky jablek (jen asi 1–2 cm od okraje), posypeme skořicí a vanil. cukrem, potřeme marmeládou (či posypeme rybízem), přidáme rozinky a ořechy. Okraje potřeme bílkem, přiložíme druhý plát těsta a na okraji ho přitiskneme. Povrch koláče potřeme bílkem a pečeme v troubě při 160 °C dozlatova.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu