Reklama
Růžové řezy Šípkové Růženky
Fotogalerie:
 

Růžové řezy Šípkové Růženky

Ivona Hurtová
Ivona Hurtová
Horní Bučice

Jednoduše výborné!

Ivona Hurtová, Horní Bučice

Ingredience

  • 6 vejce
  • 110 g cukr
  • 1 kypřící prášek
  • 4 ks jahodový pudinkový prášek
  • 2 ks vanilkový pudinkový prášek
  • 500 ml mléko
  • 3 lžíce cukr na oslazení vanilkového pudinku
  • 150 g máslo
  • na potření upečeného korpusu jahodová marmeláda
  • na pokladení korpusu dětské piškoty
  • na pokapání piškotů rum
  • 1 tabulka bílá čokoláda

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme žloutky s cukrem, jahodovými pudinkovými prášky, přidáme kypřící prášek a sníh z bílků a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca na 160 °C po dobu cca 40 minut. Pro jistotu hlídáme, aby se nám těsto nespálilo.
  2. Mezitím si připravíme krém z vanilkového pudinku. Uvaříme 2 vanilkové pudinkové prášky v 0,5 liltru mléka a 3 lžícemi cukru. Po vychladnutí ušleháme s máslem. Po upečení a vychladnutí růžového korpusu tento potřeme jahodovou marmeládou, poklademe piškoty, které pokapeme rumem (možné je též piškoty přímo máčet v rumu - pro dospělé strávníky), na piškoty natřeme vanilkový krém a celé polijeme čokoládovou polevou. Dáme vychladit do ledničky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu