Reklama
Rumové řezy s polevou
Fotogalerie:

Rumové řezy s polevou

Růžena Slavíková

Třebíč
Mám ráda, když upečené moučníky krásně voní – vanilkou, citronem nebo jiným ovocem. Můj muž má raději typickou mužnou vůni – rumovou. Pro něho peču tyto vynikající řezy.
Růžena Slavíková, Třebíč

Ingredience

  • Těsto
  • 200g mouka polohrubá
  • 1 prášek do pečiva
  • 180g cukr moučkový
  • 200g hera
  • 4 vejce
  • 1lžíce kakao
  • tuk na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • Poleva
  • na ozdobu kytičky
  • 250g cukr moučkový
  • 2lžíce rum
  • 1-2 lžíce voda horká
  • 1/2 citronu citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva, cukrem, rozpuštěným vychladlým tukem, vejci a kakaem. Ušleháme těsto, které nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného středně velkého pekáčku s vyšším okrajem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.
  2. Moučkový cukr smícháme s rumem, lžící horké vody a přes sítko přilijeme citronovou šťávu. Vše umícháme dohladka a nalijeme na ještě teplý moučník. Polevu rovnoměrně rozetřeme pomocí stěrky a posypeme cukrovými kytičkami.
     
    TIP: Do lahve s rumem vždy dávám použitý vanilkový lusk. Dodá rumu na pečení úžasnou chuť i vůni.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu