Reklama
Rozinkový tvarožník
Fotogalerie:

Rozinkový tvarožník

Anna Stárková

Jemnice
Je osvěžující ke kávě i k čaji ‚‚o páté‘‘.
Anna Stárková, Jemnice

Ingredience

  • Těsto:
  • 100 g mouka hladká
  • 30 g cukr moučkový
  • 50 g máslo
  • 1 žloutek
  • Náplň:
  • 500 g tvaroh
  • 2 lžíce krupice dětská
  • 2 lžíce škrob kukuřičný
  • 3 bílky
  • na posypání cukr moučkový
  • na ozdobu citrónová kůra
  • hrst rozinky
  • 3 lžíce rum
  • 150 g máslo
  • 100 g cukr krupice
  • 2 cukr vanilkový
  • 2 žloutek
  • citrónová kůra
  • citronová šťáva 1 lžička
  • z 1/2 citronu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku, moučkový cukr, rozměklé máslo a žloutek zpracujeme na hladké těsto, které necháme chvíli v chladu odpočinout.
  2. Těsto rozválíme na tenkou placku a vyložíme jím kulatou zapékací formu vymazanou olejem. Dáme péct při 200  °C asi 10–15 minut.
  3. Rozinky propláchneme vroucí vodou a zalijeme rumem. Změklé máslo utřeme s cukry, žloutky, přidáme citronovou kůru, šťávu z citronu, tvaroh, krupičku, škrob, namočené rozinky i s rumem a vše šleháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a náplň rozetřeme na předpečený korpus. Troubu ztlumíme na 150 °C a pečeme asi 50 minut.
  4. Než tvarožník nakrájíme, necháme ho vychladnout. Pak ho pocukrujeme a ozdobíme nastrouhanou kůrou.

    TIP:Náplň si klidně připrav dřív, lépe stihneš dodržet dobu předpečení korpusu.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu