Reklama
Roládový dort
Fotogalerie:

Roládový dort

Gábina Krulíková

Svitavy
Dort, který potěší malé i velké oslavence.
Gábina Krulíková, Svitavy

Ingredience

  • Těsto
  • 100 g cukr moučkový
  • 1 cukr vanilkový
  • 5 vejce
  • 100 g mouka polohrubá
  • 1 sklenička marmeláda jahodová
  • 250 ml smetana
  • Náplň
  • 2 kelímky smetana zakysaná
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 150 g cukr moučkový
  • 1 sáček želatina v prášku
  • 1 sáček želé dortové

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Cukry a žloutky ušleháme. Přidáme mouku a sníh ušlehaný z bílků.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 12 minut při teplotě 220 °C. Horký plát položíme na vlhkou utěrku, opatrně sloupneme pečicí papír a upečené těsto potřeme marmeládou. Pomocí utěrky svineme po delší straně a necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne.
  3. Roládu nakrájíme na plátky a polovinou z nich vyložíme dno dortové formy.
  4. Připravíme náplň. Smetanu ušleháme, vmícháme zakysanou smetanu, cukr a připravenou želatinu zastudena.
  5. Šlehačkovou náplň naneseme do formy a navrch naskládáme zbylé plátky rolády. Dort necháme ztuhnout. Nakonec dle návodu připravíme čiré dortové želé a celý dort jím zalijeme. Opět necháme nejlépe v ledničce ztuhnout.

    TIP: Místo jahodové marmelády lze použít čokoládovou nebo lískooříškovou náplň.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu