Reklama
Roládkové koláčky
Fotogalerie:

Roládkové koláčky

Tereza Kalousová
Tereza Kalousová
Letohrad

Skvělé koláčky, které jsou hotové rychle, protože odpadá vykrajování koleček a stálé vyvalování těsta.

Tereza Kalousová, Letohrad

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 150 g pokrájená Hera
  • 1 vajíčko
  • 50 g cukr
  • 500 g hladká mouka
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka sůl
  • 1/2 droždí
  • 320 ml mléko
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 lžíce cukr
  • namletý mák
  • švestková povidla
  • trochu mléko
  • vanilkový cukr
  • skořice
  • meruňky-broskve
  • stejný díl Hery
  • polohrubá mouka
  • kokos
  • cukr

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    V pekárně zpracujte těsto a po vykynutí rozválejte na velký plát. Zamotejte po delší straně pevnou roládu a krájejte cca 1cm silné plátky, které dávejte na plech vystlaný pečícím papírem. Důlky do koláčků na náplň dělejte například pomocí skleničky tzv. štamprlete, jejíž dno namáčíte do hladké mouky.  Na koláčky naneste pudinkovou náplň: hustší puding uvařený z mléka, vanilkového pudinkového prášku a cukru. Poté na koláčky nandejte makovou náplň: namletý mák, švestková povidla, mléko, vanilkový cukr a skořici.

     

  2. krok2

    Na puding a mák ještě dejte kousek meruňky nebo broskve. Na konec posypeme kokosovou drobenkou: smícháme stejný díl Hery, polohrubé mouky, kokosu a cukru. Promneme a koláčky posypeme.

  3. krok3

    Koláčky již ničím nepotíráme, jsou mastné dost. Pečeme na  180 °C do zčervenání okrajů.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu