Trochu pracnější než klasické tiramisu, ale ta chuť stojí za to.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 4 vejce
- 100 g cukr krupice
- 150 g polohrubá mouka
- půl balení kypřící prášek
- 1 šlehačka
- 1 pomazánková máslo
- cukr dle chuti
- na ozdobu dlouhé piškoty
- podle chuti rum či amareto
- 1 šálek silné kávy
- kakao
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků. Natřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 °C asi 12 minut. Ještě horký plát srolujeme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.
-
Smetanu vyšleháme s cukrem, dokud neztuhne a zašleháme po částech pomazánkové máslo. Tři čtvrtiny krému natřeme na plát, na něj naskládáme 3 řady piškotů, které předtím namočíme do kávy s rumem.
-
Roládu stočíme, potřeme zbytkem krému a posypeme kakaem.