Ingredience
- Těsto
- 1 prášek do pečiva
- 5 žloutek
- 5 bílek
- 5 lžic cukr moučkový
- 5+1 lžíce mouka polohrubá
- 2 lžíce kakao
- z 1 citronu citrónová kůra
- z 1 citronu citronová šťáva
- 1 lžíce olej olivový
- 1 lžíce strouhanka
- Krém
- 1 lžíce kakao
- 12 mandle
- 1 vanilkový krém v prášku
- 100 g mandle mleté
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme k nim pět lžic mouky a prášek do pečiva, kakao, pak citronovou šťávu, kůru a olej.
-
V míse vyšleháme bílky na tuhý sníh, spolu se lžící mouky sníh zatřeme k těstu. Troubu zahřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na plech položíme pečicí papír, který posypeme strou-hankou. Těsto naneseme do výšky jednoho centimetru. Pečeme 20 minut. Hotový piškotový plát by být měl pružný. Necháme ho vychladnout a pak ho s pomocí utěrky i s pečicím papírem stočíme.
-
Vanilkový krém připravíme dle návodu na obalu a nakonec vmícháme mandle. Přibližně tři lžíce krému dáme stranou a smícháme s kakaem. Použijeme ho na ozdobu.
-
Piškotový plát rozbalíme, potřeme krémem a stočíme. Nahoře opět potřeme vanilkovým krémem, dozdobíme čokoládovým a mandlemi.
TIP: Roládu můžeme samozřejmě zdobit také ořechy.