Reklama
Roláda s vanilkovým krémem
Fotogalerie:

Roláda s vanilkovým krémem

Hanka Břenková

Praha
Tato dvoubarevná roláda vypadá vždy opravdu slavnostně.
Hanka Břenková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 žloutek
  • 5 bílek
  • 5 lžic cukr moučkový
  • 5+1 lžíce mouka polohrubá
  • 2 lžíce kakao
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 lžíce strouhanka
  • Krém
  • 1 lžíce kakao
  • 12 mandle
  • 1 vanilkový krém v prášku
  • 100 g mandle mleté

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme k nim pět lžic mouky a prášek do pečiva, kakao, pak citronovou šťávu, kůru a olej.
  2. krok2 V míse vyšleháme bílky na tuhý sníh, spolu se lžící mouky sníh zatřeme k těstu. Troubu zahřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na plech položíme pečicí papír, který posypeme strou-hankou. Těsto naneseme do výšky jednoho centimetru. Pečeme 20 minut. Hotový piškotový plát by být měl pružný. Necháme ho vychladnout a pak ho s pomocí utěrky i s pečicím papírem stočíme.
  3. krok3 Vanilkový krém připravíme dle návodu na obalu a nakonec vmícháme mandle. Přibližně tři lžíce krému dáme stranou a smícháme s kakaem. Použijeme ho na ozdobu.
  4. Piškotový plát rozbalíme, potřeme krémem a stočíme. Nahoře opět potřeme vanilkovým krémem, dozdobíme čokoládovým a mandlemi.

    TIP: Roládu můžeme samozřejmě zdobit také ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov
Sladký život /21.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Red velvet s podmáslím

Red velvet s podmáslím

Jako od cukrářky

Aneta Woźnická, Litoměřice

Sladký život /08.06.18
Sněhové řezy s rybízem

Sněhové řezy s rybízem

Podle receptu

Valerie Pánkové z Prahy

Sladký život /08.06.18
Malinový dort s tvarohem

Malinový dort s tvarohem

Recept bez pečení

Podle receptu Libuše Veškové z Rakovníka

Sladký život /07.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama