Reklama
Roláda s vanilkovým krémem
Fotogalerie:

Roláda s vanilkovým krémem

Hanka Břenková

Praha
Tato dvoubarevná roláda vypadá vždy opravdu slavnostně.
Hanka Břenková, Praha

Ingredience

  • Těsto
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 žloutek
  • 5 bílek
  • 5 lžic cukr moučkový
  • 5+1 lžíce mouka polohrubá
  • 2 lžíce kakao
  • z 1 citronu citrónová kůra
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 lžíce strouhanka
  • Krém
  • 1 lžíce kakao
  • 12 mandle
  • 1 vanilkový krém v prášku
  • 100 g mandle mleté

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme k nim pět lžic mouky a prášek do pečiva, kakao, pak citronovou šťávu, kůru a olej.
  2. krok2 V míse vyšleháme bílky na tuhý sníh, spolu se lžící mouky sníh zatřeme k těstu. Troubu zahřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na plech položíme pečicí papír, který posypeme strou-hankou. Těsto naneseme do výšky jednoho centimetru. Pečeme 20 minut. Hotový piškotový plát by být měl pružný. Necháme ho vychladnout a pak ho s pomocí utěrky i s pečicím papírem stočíme.
  3. krok3 Vanilkový krém připravíme dle návodu na obalu a nakonec vmícháme mandle. Přibližně tři lžíce krému dáme stranou a smícháme s kakaem. Použijeme ho na ozdobu.
  4. Piškotový plát rozbalíme, potřeme krémem a stočíme. Nahoře opět potřeme vanilkovým krémem, dozdobíme čokoládovým a mandlemi.

    TIP: Roládu můžeme samozřejmě zdobit také ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (19.6.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu