Reklama
Roláda s vaječným likérem
Fotogalerie:

Roláda s vaječným likérem

Veronika Svobodová

Liberec
Krém s vaječným likérem dá roládě výbornou chuť i vůni.
Veronika Svobodová, Liberec

Ingredience

  • 3 ks vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 100 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky citronová kůra nastrouhaná
  • 250 g máslo
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 ml likér vaječný
  • 100 g jahodový džem
  • dle chuti moučka kokosová
  • dle chuti rýže čokoládová
  • dle chuti ovoce kandované

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty smícháme a přidáme prosátou mouku a citronovou kůru. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 
    8 minut. 
  2. Po upečení plát sundáme z plechu, trochu poprášíme moukou a překlopíme na čistou utěrku. Necháme při pokojové teplotě vychladnout. 
  3. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech přimícháme likér. Vychladlý piškot potřeme rozmíchaným džemem a dvěma třetinami krému. Po délce ho rozkrojíme na půl a stočíme dvě tenké roládky, které necháme v chladu ztuhnout. 
  4. Obě roládky potřeme krémem, jednu obalíme v kokosu a druhou v čokoládové rýži. Naznačíme na nich asi 3 cm široké řezy a každý ozdobíme kandovaným ovocem nebo pokrájenými bonbony. Pokud nám zbyl ještě krém, nastříkáme ho ozdobně na rolády a teprve na něj rozložíme ozdoby. Necháme v chladu ztuhnout a potom rolády rozkrájíme podle označení.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (21.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Griliášový medovník

Griliášový medovník

Gabriela Jílková, Polička

Sladký život /12.10.18
Lahodné mandlové kuličky

Lahodné mandlové kuličky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /11.10.18
Medový koláč s ořechy

Medový koláč s ořechy

Pěkně křupavá mňamka.

Dana Bláhové, Žatec

Sladký život /11.10.18
Podzimní buchta s karamelem

Podzimní buchta s karamelem

Jana Remková, Orlová

Sladký život /11.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama