Reklama
Roláda s vaječným likérem
Fotogalerie:

Roláda s vaječným likérem

Veronika Svobodová

Liberec
Krém s vaječným likérem dá roládě výbornou chuť i vůni.
Veronika Svobodová, Liberec

Ingredience

  • 3 ks vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 100 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky citronová kůra nastrouhaná
  • 250 g máslo
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 ml likér vaječný
  • 100 g jahodový džem
  • dle chuti moučka kokosová
  • dle chuti rýže čokoládová
  • dle chuti ovoce kandované

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty smícháme a přidáme prosátou mouku a citronovou kůru. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 
    8 minut. 
  2. Po upečení plát sundáme z plechu, trochu poprášíme moukou a překlopíme na čistou utěrku. Necháme při pokojové teplotě vychladnout. 
  3. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech přimícháme likér. Vychladlý piškot potřeme rozmíchaným džemem a dvěma třetinami krému. Po délce ho rozkrojíme na půl a stočíme dvě tenké roládky, které necháme v chladu ztuhnout. 
  4. Obě roládky potřeme krémem, jednu obalíme v kokosu a druhou v čokoládové rýži. Naznačíme na nich asi 3 cm široké řezy a každý ozdobíme kandovaným ovocem nebo pokrájenými bonbony. Pokud nám zbyl ještě krém, nastříkáme ho ozdobně na rolády a teprve na něj rozložíme ozdoby. Necháme v chladu ztuhnout a potom rolády rozkrájíme podle označení.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (21.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu