Reklama
Roláda s vaječným likérem
Fotogalerie:

Roláda s vaječným likérem

Veronika Svobodová

Liberec
Krém s vaječným likérem dá roládě výbornou chuť i vůni.
Veronika Svobodová, Liberec

Ingredience

  • 3 ks vejce
  • 80 g cukr krupice
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 100 g mouka hladká
  • 1/2 lžičky citronová kůra nastrouhaná
  • 250 g máslo
  • 100 g cukr moučkový
  • 100 ml likér vaječný
  • 100 g jahodový džem
  • dle chuti moučka kokosová
  • dle chuti rýže čokoládová
  • dle chuti ovoce kandované

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty smícháme a přidáme prosátou mouku a citronovou kůru. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 
    8 minut. 
  2. Po upečení plát sundáme z plechu, trochu poprášíme moukou a překlopíme na čistou utěrku. Necháme při pokojové teplotě vychladnout. 
  3. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech přimícháme likér. Vychladlý piškot potřeme rozmíchaným džemem a dvěma třetinami krému. Po délce ho rozkrojíme na půl a stočíme dvě tenké roládky, které necháme v chladu ztuhnout. 
  4. Obě roládky potřeme krémem, jednu obalíme v kokosu a druhou v čokoládové rýži. Naznačíme na nich asi 3 cm široké řezy a každý ozdobíme kandovaným ovocem nebo pokrájenými bonbony. Pokud nám zbyl ještě krém, nastříkáme ho ozdobně na rolády a teprve na něj rozložíme ozdoby. Necháme v chladu ztuhnout a potom rolády rozkrájíme podle označení.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (21.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynutá buchta s tvarohem

Kynutá buchta s tvarohem

Romana Rubášová, Klatovy
Sladký život /02.07.18
Mandlový sen s borůvkami

Mandlový sen s borůvkami

Václav Spal, Rakovník

Sladký život /02.07.18
Křehký rybízový koláč

Křehký rybízový koláč

Podle receptu

Jiřiny Brunové z Lipna nad Vltavou

Sladký život /01.07.18
Listové košíčky s krémem a jahodami

Listové košíčky s krémem a jahodami

Rychlé, snadné a chutné

Podle receptu Leony Chrástalové z Hulína

Sladký život /29.06.18
Rybízová dřeň

Rybízová dřeň

Barbora Gavláková, Havířov

Sladký život /29.06.18
Srnčí hřbet s broskvemi

Srnčí hřbet s broskvemi

Podle receptu

Violy Hercikové z Prahy

Sladký život /26.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama