Skvělá a lehká roláda, po které se jen zapráší. Je jednoduchá a zvládne ji opravdu každý během chvilky.
Elisabeth Lichá, Ostrava - Krásné Pole
Ingredience
- 6 vejce
- 120 g krupicový cukr
- 25 g kakao
- 1 kelímek smetana ke šlehání
- 200 - 300 g rybíz
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce s cukrem vyšleháme ručním šlehačem do trojnásobného objemu. Postupně do směsi přidáváme kakao.
-
Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Pak překlopíme na utěrku (ale nemusíme, můžeme nechat na pečícím papíře) a srolujeme do rolády.
-
Smetanu ušleháme dotuha, přimícháme rybíz. Roládu rozmotáme, zbavíme papíru, pokryjeme šlehačkou a opět smotáme. Nakonec necháme vychladit v lednici.