Reklama
Roláda s pařížskou šlehačkou a černým rybízem
Fotogalerie:

Roláda s pařížskou šlehačkou a černým rybízem

Renata Slavíčková

Velké Popovice

Rolády dělám ráda, hodí se pro každou příležitost.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • Těsto:
  • 5 vejce
  • 5 lžic cukr moučka
  • 6 lžic polohrubá mouka
  • 1 lžička kypřicí prášek
  • šťáva a kůra z 1/2 citronu
  • 1 lžíce olej
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 500 ml šlehačka
  • 50 g hořká čokoláda
  • 50 g černý rybíz
  • 4 lžíce strouhané vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem si připravíme pařížskou šlehačku: do kastrůlku nalijeme šlehačku, přidáme nastrouhanou čokoládu, zamícháme a přivedeme téměř k varu (vařit se ale nesmí). Potom ji hned odstavíme a kastrůlek vložíme do druhého hrnce se studenou vodou. Za občasného míchání šlehačku vychladíme a pak dáme na 24 hodin do lednice.

  2. Do mísy dáme žloutky s cukrem a utřeme je do pěny. Přidáme 2/3 mouky, kypřicí prášek do pečiva, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru i olej a vše promícháme.

  3. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a spolu se zbývající částí mouky zlehka vmícháme ke žloutkové směsi.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby přibližně  na 20 minut při 175 °C.

  5. Upečené těsto vyndáme z trouby, přikryjeme lehce navlhčenou utěrkou a srolujeme (i s papírem) do rolády. Takto necháme piškot zcela vychladnout.

  6. Pařížskou šlehačku vyšleháme. Těsto vybalíme z utěrky, sundáme papír, potřeme šlehačkou (část si necháme na povrch rolády), posypeme rybízem a opět zarolujeme. Roládu potřeme a ozdobíme zbývající šlehačkou, rybízem a posypeme ořechy.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu