Reklama
Roláda s jahodovým krémem
Fotogalerie:

Roláda s jahodovým krémem

Anna Kratochvílová

Planá nad Lužnicí
Pekla ji moje teta a já se na ni vždy těšila.
Anna Kratochvílová, Planá nad Lužnicí

Ingredience

  • na posyp cukr dle chuti
  • 6 vejce
  • 100 g cukr moučka
  • 1 lžička škrob
  • 80 g polohrubá mouka
  • 5 ks želatina plátky
  • 200 g čerstvé jahody
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 50 g cukr moučka
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • dle potřeby jahodový toping na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Bílky ušleháme na tuhý sníh. Žloutky s moučkovým cukrem utřeme do pěny, přidáme škrob s moukou. Zlehka vmícháme sníh z bílků. Plech vyložíme pečicím papírem a pečeme při 200  °C asi 10 minut.
  2. Horký piškot položíme na vlhkou čistou utěrku, opatrně odlepíme pečicí papír a pomocí utěrky svineme do rolády.
  3. Želatinu připravíme podle návodu. Jahody rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu, moučkový cukr, připravenou želatinu, nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku a chvíli vyčkáme, než náplň začne tuhnout.
  4. Roládu rozvineme, pomocí stěrky naneseme jahodovou náplň a opět svineme. V chladu necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny.
  5. Pocukrujeme a ozdobíme jahodovým topingem.

    TIP: Místo jahodové náplně můžete udělat banánovou.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy
Sladký život /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Velikonoční jidášky

Velikonoční jidášky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /27.03.20
Skořicové věnce

Skořicové věnce

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Sladký život /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
Kávová vejce

Kávová vejce

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /26.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu