Ingredience
- 5 vejce
- 120 g cukr krupice
- 70 g kakao
- 2 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 konzerva kompot mandarinkový
- cukr moučka podle potřeby
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky oddělené od bílků smícháme s cukrem krystalem a kakaem a přidáme tuhý sníh z bílků.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pečeme při 200 °C přibližně 20 minut. Necháme vychladnout.
-
Po vychladnutí sejmeme pečicí papír. Do smetany přidáme ztužovač‚ vyšleháme dotuha a při-
sypeme cukr.
-
Korpus potřeme částí šlehačky a stočíme. Povrch potřeme zbylou šlehačkou a posypeme kakaem.
-
Mandarinky scedíme a poklademe na roládu. Necháme vychladit v ledničce. Podáváme nejlépe druhý den.